فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 36 (پاییز 1399)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 36 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داوود امینی قشلاق، محمدحسن باقری، حمید پناهی* صفحات 1-30
    هدف

    ارایه الگوی پارادایمی برای تبیین راهبردهای گزینش و جذب نیرو در سازمان بسیج  بر مبنای سه مولفه دکترین، سیاست و هدف مستخرجه از مکاتب فکری ذو فلسفی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر مبنای انطباق نظریات و منویات امامین با گفتمان ولایت فقیه.

    روش شناسی پژوهش: 

    این تحقیق به روش تحلیل محتوا و بر اساس نظریه داده بنیاد گفتمان ولایت فقیه در الگوهای تامین نیروی انسانی در سازمان بسیج را در محیط نرم افزار MAXQDA مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با استخراج مفاهیم و مقوله ها تبیین و الگوی راهبردی بر مبنای سه سطح اهداف، دکترین و سیاست ها ارایه می نماید.

    یافته ها:

     راهبرد تامین و جذب نیروی انسانی کارآمد بر مبنای؛ تعریف الگوهای جذب بر مبنای تحولات سیاسی و امنیتی در کشور و منطقه، لزوم جذب نیرو از تمام اقشار در سازمان بسیج، جذب نیروهای متخصص در تمام حوزه های علمی، عدم اعمال محدودیت های قومی، جغرافیایی، مذهبی در فرایند تامین نیرو در بسیج، لزوم ملاحظه عوامل تخریب گر در فرایند جذب نیروی بسیجی، تعریف ملاحظات رفتاری، اخلاقی، انضباطی، اعتقادی، انقلابی در تامین نیروی انسانی از بین بسیجیان در سایر نیروهای مسلح است.

    نتیجه گیری:

     الگوی استخراج شده از تجزیه و تحلیل مدل پارادایمی موید آن است که؛ شاخص های تعریف شده از یک بسیجی بر مبنای گفتمان ولایت فقیه در تبیین راهبردهای کلان تامین نیروی انسانی سازمان بسیج، برآیندی از ویژگیهای شخصیتی، اعتقادی، علمی، سازمانی، نظامی، فرهنگی، انقلابی شخص بسیجی است.

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، حضرت امام خمینی (ره)، الگوی راهبردی، نیروی انسانی، سازمان بسیج، تامین نیروی انسانی
  • سید حسین میرخلیلی، حسین ابوالفضلی*، علی صالحی فارسانی صفحات 31-53
    هدف

    موضوع توسعه سیاسی مبتنی بر الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی و تاثیر آن در افزایش کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران از اساسی ترین دغدغه ها و برنامه های پیشرفت در دوره دوم انقلاب اسلامی است. بر این اساس هدف این مقاله تبیین الگوی توسعه سیاسی با تاکید بر شاخص های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت می باشد.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش تحقیق در این مقاله پیمایشی توصیفی- تحلیلی بوده و نمونه آماری آن، 307 نفر از صاحب نظران و خبرگان الگوی اسلامی ایرانی است. برای سنجش اعتبار و روایی ابعاد و مولفه ها از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده و نتایج سنجش آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه برابر با 92 درصد قابلیت اطمینان به دست آمده است.

    یافته ها: 

    نتایج مطالعه نشان داده است که الگوی توسعه سیاسی مبتنی بر پیشرفت اسلامی ایرانی دارای 10 مولفه اصلی است که برخی از آنها عبارتند از: اقتدار درونی، آرمان ها و ارزش های اسلامی، داشتن چشم انداز اداری و سازمانی.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های تحقیق مولفه های اقتداردرونی، آرمان ها و ارزش های اسلامی، چشم انداز اداری- سازمانی، ابتناء برعدالت و معنویت و ابعاد فردی به عنوان مولفه های تبیین کننده الگوی سیاسی پیشرفت، بیش از سایر م‍ولفه ها مورد تاکید قرار گرفته و بیشترین تاثیر را در الگوی توسعه سیاسی دارند.

    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، اندیشه سیاسی، تبیین الگوی توسعه سیاسی، الگوی سیاسی اسلامی- ایرانی پیشرفت
  • محمد داوند*، محمد اسلامی صفحات 55-87
    هدف

    روایت های مکاتب امنیتی غیربومی از تبار تهدیدات داعش در جهان اسلام، ناکارامد و در جهت منافع راهبردی حاکم بر مطالعات امنیتی غربی است. در حالی که شناخت دقیق الگوی رفتاری داعش بر اساس یک نظریه بومی، زنجیره منافع جریان قدرت در نظام بین الملل با مکاتب علمی محافظه کار را قطع می کند. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر، تبارشناسی تهدیدات داعش به واسطه نقد مکاتب غیربومی امنیتی و کاربست نظریه سلطه آیت الله خامنه ای در جهان اسلام است.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش اصلی تحقیق حاضر؛ قیاسی و رویکرد آن انتقادی و تحلیلی است.

    یافته ها:

     دستاوردهای این پژوهش در پاسخ به این سوال مدون شده اند: نظریه نظام سلطه چگونه تهدیدات داعش را تبارشناسی می کند؟ نویسنده معتقد است مکاتب امنیتی غربی به دلایل پیوند با اومانیسم، قدرت و ژیوپلیتیک خاص اندیشه ورزی خود از این امر عاجز هستند. در مقابل، نظریه نظام سلطه با جهان بینی توحیدی، به دور از هرگونه ملاحظه خاص قدرت، علل، روش و اهداف داعش در جهان اسلام را به نظم می کشد.

    نتیجه گیری:

     از این حیث، علت تهدیدهای داعش، اشتراک منافع (به حاشیه راندن الگوی مقاومت) با سردمداران نظام سلطه است. روش تهدیدات داعش منبعث از روش نظام سلطه برای سرکوب مخالفان، «ترور» است و هدف تهدیدهای داعش الگو گرفته از راهبرد نظام سلطه، مهار مقاومت اسلامی، کمک به بقای رژیم صهیونیستی و اسلام هراسی است. در نظریه نظام سلطه برخلاف مکاتب امنیتی بررسی شده، اصلی ترین راهبرد مقابله با اهداف نظام سلطه، مبارزه با تروریسم و سردمداران ترور به منظور قطع زنجیره رابطه سلطه جو و سلطه پذیر است.

    کلیدواژگان: داعش، تهدید، نئورئالیسم، مکتب کپنهاگ، مکتب پاریس، نظریه نظام سلطه، کارامدی
  • جهاندار امیری*، اردشیر زابلی زاده، محمود الله یاری بیک صفحات 89-107
    هدف

    از نگاه بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، مجلس شورای اسلامی یکی از قوای اصلی کشور است که جایگاه و اهمیت بسیار والایی دارد و در راس تمام نهادهای کشور است. این پژوهش به دنبال تدوین الگو و شاخص نماینده ی تراز انقلاب اسلامی براساس دیدگاه و آراء امام خمینی (ره) می باشد، موضوعی که علاوه بر اهمیت ذاتی آن، در شرایط کنونی نظام جمهوری اسلامی از اهمیت بالای برخوردار و راهگشا می باشد.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش به کار گرفته شده در این تحقیق علاوه بر اسنادی و کتابخانه ایی، تحلیل مضمون است که نوعی روش کیفی است.

    یافته ها:

     ارایه طرح واره و مدلی از مضامین و شاخصه های نماینده تراز جمهوری اسلامی که خلاصه ای از یافته های پژوهش می باشد، مهم ترین یافته و دستاورد این پژوهش است.

    نتیجه گیری:

     از جمله نتایج تحقیق در معرفی شاخص های اصلی نمایندگان تراز انقلاب اسلامی، در بعد عملکردی تلاش برای استقلال کشور، برخورد قاطعانه با هرگونه خطا، رسیدگی به احوال محرومین و مستضعفین، در بعد سیاسی امین و امانت داری، در بعد فکری، عدم انحراف و ایستادگی در برابر منحرفین و در بعد اقتصادی، توجه به اقشار مستضعف، مبارزه با اشرافی گری و فساد و تامین رفاه برای عموم جامعه است.

    کلیدواژگان: نماینده تراز انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره)، شاخص، تحلیل مضمون
  • محمدعلی نظری*، یحیی فوزی، سید صدرالدین موسوی، عباس کشاورز شکری، زهرا سادات مسجدی صفحات 109-133
    هدف

    در طول چهار دهه گذشته اندیشه امام خمینی (ره) و آرمان های انقلاب اسلامی، جهان اسلام را تحت تاثیر قرار داده و در برخی از کشورها منجر به شکل گیری جنبش های اسلامی شده است، بیشتر پژوهش های صورت گرفته به شناسایی جنبش ها در حوزه آسیای غربی توجه کرده و حوزه آسیای شرقی و توصیفی و راهبرد محور بودن پژوهش ها کم تر مورد توجه پژوهشگران قرارگرفته است. کشور اندونزی با جمعیتی 200 میلیون نفری از موقعیت ژیوپلتیک و ژیواستراتژیک برخوردار است و در آینده جهان نقش اساسی ایفا خواهد کرد. جنبش های اسلامی به خصوص شیعی تحت تاثیر انقلاب اسلامی و اندیشه های امام خمینی (ره) در این کشور احیاء شدند؛ دو سازمان شیعی ابی و ایجابی به عنوان دو نماینده اصلی تفکر شیعی در این کشور فعال هستند.

    روش شناسی پژوهش: 

    با توجه به عدم وجود منابع مکتوب و اسناد رسمی به وسیله ابزار مصاحبه و پرسشنامه از مسیولین این دو سازمان، متصدیان ایرانی و... به جمع آوری داده پرداخته شده است.

    یافته ها: 

    در چارچوب تحلیل سوات و با رویکردی کمی و کیفی به این سوال پاسخ دهد که راهبردهای (قوت، ضعف، فرصت و تهدید) اشاعه اندیشه امام خمینی (ره) در تقویت اسلام اعتدالی در دو سازمان شیعی ابی و ایجابی در اندونزی چیست؟

    نتیجه گیری: 

    راهبرد شامل نقاط قوت، ضعف، چالش ها و فرصت می شود. نقاط قوت شامل ویژگی های رهبری امام خمینی، و...؛ ضعف ها شامل عدم نیازسنجی مناسب برای تبیین و تفسیر آن در اندونزی؛ فرصت ها: شامل واکنش مثبت اهل سنت نسبت به ایران و امام خمینی (ره)؛ تهدیدها: شامل گسترش موج شیعه هراسی توسط گروه های معاند، است.

    کلیدواژگان: اندیشه امام خمینی(ره)، اسلام اعتدالی، سازمان شیعی ابی و ایجابی اندونزی، تحلیل سوات
  • محمد شفیعی فر، علی محمدی مصیری* صفحات 135-155
    هدف

    در درون ساخت جامعه، نیروهای اجتماعی و سیاسی از یک طرف در رقابت با سایر گروه های موازی که ممکن است منافع متعارض داشته باشند، قرار دارند و از طرف دیگر برای کسب منابع قدرت و ثروت بیشتر، با دولت در منازعه هستند. این که نیروهای اجتماعی برای تحقق خواسته هایشان در جریان منازعه از چه ابزارها و روش هایی استفاده کنند، تا اندازه ی زیادی به ساخت نهادی (دموکراتیک و غیر دموکراتیک) در درون دولت بستگی دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر تاثیر ساخت نهادی دولت پهلوی دوم را بر جنبشی شدن سیاست و به تبع آن شکل گیری انقلاب اسلامی ایران نشان می دهد و به توضیح این امر می پردازد که چگونه ساخت نهادی بسته و محدود دولت، نیروهای اجتماعی - سیاسی را به این نتیجه می رساند که مبارزات خود را برای کسب منافع، خارج از چهارچوب نهادی محدود و به صورت غیرمسالمت آمیزی پیگیری نمایند.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر از حیث نوع، بنیادی و از لحاظ روش، توصیفی - تحلیلی است و اطلاعات و داده ها به صورت اسنادی - کتابخانه ای جمع آوری شده است و سپس با استفاده از چهارچوب مفهومی و نظری «نهادمندی سیاسی سامویل هانتینگتون» به تحلیل داده ها پرداخته شده است.

    یافته ها

    ساخت و ماهیت دولت پهلوی دوم؛ یعنی ویژگی های اقتدارگرایی بوروکراتیک، وجه نیوپاتریمونیال و رانتیر آن، مانع از ایجاد و رشد ساخت مناسب نهادی کارآمد و دموکراتیک برای صورت بندی، مدیریت و کنترل منازعات اجتماعی و برآوردن خواسته ها و انتظارات نیروها و گروهای اجتماعی شد.

    نتیجه گیری

    بسته بودن و محدودسازی ساخت نهادی در دولت پهلوی دوم، مهم ترین عامل در تقویت خشونت سیاسی و جنبش های سیاسی علیه رژیم مستقر و بسترسازی و زمینه سازی برای شکل گیری انقلاب اسلامی بوده است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، پهلوی دوم، خشونت سیاسی، ساخت نهادی، مشارکت سیاسی، نهاد
  • عیسی مولوی*، حسین ارجینی صفحات 157-178
    هدف

    رفتار جریان های سیاسی به عنوان عامل هنجارسازی و بی هنجاری در جامعه، همواره مورد دغدغه اندیشمندان بوده است. محققان برای ایجاد کنشی مطلوب در جریان های سیاسی به نظرات مختلفی معتقد گشته اند؛ اما تشتت در نظریات، دلیلی بر ناکارآمدی آنها در همسان سازی رفتار جریان های سیاسی با نظام اجتماعی می باشد. مسلما برآیند فکری جریان های سیاسی در رفتار آن ها متبلور می گردد. بدین سبب ساخت فکری جریان های سیاسی بر مناسبات همسو با جامعه سیاسی جهت بروز رفتار سیاسی مطلوب از اهمیت بالایی برخوردار است. اندیشه انتظار به عنوان راهبردی در مطلوب سازی کنش جریان های سیاسی، ظرفیت سازمان دهی فکری جریان های سیاسی را برای ایجاد یک جامعه مطلوب اسلامی دارد؛ بنابراین هدف تحقیق پیش رو، واکاوی تاثیر نظریه انتظار در کارکرد جریان های سیاسی برای ایجاد یک جامعه مطلوب اسلامی است.

    روش شناسی پژوهش: 

    این مقاله با بهره مندی از روش کتابخانه ای و نگرشی توصیفی - تحلیلی به تاثیر نظریه انتظار در کارکرد جریان های سیاسی در ایجاد جامعه مطلوب اسلامی می پردازد.

    یافته ها: 

    این پژوهش، با ابتنای بر چارچوب نظری برگرفته از نگرش سه لایه ای حضرت امام به انسان (بینش، گرایش، کنش) به این مسئله دست یافت که فرهنگ انتظار می تواند در ابعاد بینشی (مبانی فکری)، گرایشی و ارزشی (اخلاق)، و کنشی (رفتار) جریان های سیاسی را ساماندهی نماید.

    نتیجه گیری

    مقوله انتظار در بعد نرم افزاری (بینش و گرایش) به ارایه انسجام فکری، تعهد به مولفه های اخلاقی در عمل سیاسی، انگیزه های سیاسی مطلوب، امید اجتماعی و ایجاد روحیه صبر و استقامت و در بعد سخت افزاری (کنش) به کنترل اجتماعی، جامعه پذیری سیاسی، تعامل با نظام سیاسی، همبستگی اجتماعی، مشارکت سیاسی مطلوب و ثبات سیاسی در نظام اجتماعی می پردازد.

    کلیدواژگان: نظریه انتظار، نظام سیاسی، جریان های سیاسی، جامعه اسلامی، اندیشه سیاسی
  • اصغر افتخاری، میلاد موحدیان* صفحات 179-199
    هدف

    بحث پیرامون عناصر موثر در مشروعیت حکومت ولایت فقیه، پس از انقلاب اسلامی بیش از پیش در جامعه علمی کشور مطرح شد. اندیشمندان بیشتر بر روی دیدگاه مرحوم امام خمینی(ره) در این زمینه پژوهش کردند و کمتر به تحقیق در باب دیدگاه سایر افراد صاحب نظر در این حوزه، همچون آیت الله مهدوی کنی، پرداختند. بنابراین هدف نویسندگان از انجام این پژوهش، یافتن پاسخ این سوال است که عناصر موثر در مشروعیت حکومت ولایت فقیه از منظر آیت الله مهدوی کنی، چیست؟

    روش شناسی پژوهش: 

    در راستای پاسخ به سوال نگاشته، از روش تحلیل محتوا و رجوع به منابع کتابخانه ای استفاده شده است.

    یافته ها:

     یافته های تحقیق حاکی از آن است که آیت الله مهدوی کنی، مشروعیت حکومت فقیه عادل دارای تدبیر و بینش رهبری را در گرو دو عامل می دانستند؛ انتصاب الهی در مرحله ولایت بالقوه و نصرت مردمی در مرحله ولایت بالفعل.

    نتیجه گیری:

     نظر آیت الله مهدوی کنی در باب مشروعیت حکومت ولایت فقیه، به طور کامل ذیل هیچ یک از سه نظریه انتصابی محض، انتخابی محض و انتصابی - انتخابی (به معنای مرسوم آن) قرار نمی گیرد بلکه ایشان جایگاه مردم را در این مشروعیت بخشی، نه جایگاه انتخاب که نصرت می دانند.

    کلیدواژگان: انتصاب الهی، آیت الله مهدوی کنی، مشروعیت سیاسی، مقبولیت، ولایت فقیه
|
  • Davood Amini, MohammadHasan Baghery, Hamid Panahi * Pages 1-30

    The main purpose Presenting a paradigmatic pattern for explaining choice and recruitment strategies in the Basij organization based on the three components of doctrine, policy, and purpose derived from the intellectual and philosophical schools of Imam Khomeini and the Supreme Leader of the Imamate Fiqh province research method This research analyzes content based on the theory of the jurisprudence discourse based on the theory of human resource provision in the Basij organization in the MAXQDA software environment and extracts concepts and categories and defines a strategic model based on three levels of objectives. And provides policies. findings Effective recruitment and recruitment strategy based on definition of recruitment patterns based on political and security developments in the country and the region, recruitment of all strata in the Basij organization, recruitment of specialized personnel in all fields of science, non-application of ethnic restrictions, ethnic restrictions, In the process of mobilizing the forces, it is necessary to consider the destructive factors in the process of mobilizing the forces, defining behavioral, ethical, disciplinary, religious, revolutionary considerations in mobilizing the forces and adapting the spirit of the discourse to the organizational discourse. The supply of manpower in other armed forces is specified .

    Keywords: Human resources, Basij Organization, Providing Human Resources
  • Hoosein Mirkhalili, Hosein Abolfazli *, Ali Salehi Farsani Pages 31-53
    Objective

    To identify the dimensions, components and design indicators of the Islamic-Iranian model of progress from the perspective of political development can pave the way for progress in this dimension, so this study was conducted to identify and rank these dimensions and components.

    Research Methodology

    The research method is a descriptive-analytical survey and by reviewing the existing studies and documents, identifies the dimensions and components of explaining the political development model based on Islamic-Iranian progress and its statistical sample is 307 experts and experts on the Iranian Islamic model of progress. Is. Experts and experts as well as Cronbach's alpha test were used to assess the validity and reliability of the dimensions and components. Cronbach's alpha test results for the whole questionnaire were 92% reliable.

    Results

    The results of the study have shown that the political development model based on Iranian Islamic progress has 10 main components, each of which while having a relationship with each other has a certain importance and weight or in other words has its own rank in the explanatory model of the model.

    Conclusion

    From the perspective of the political model of progress, to achieve the Islamic-Iranian model of progress, it is necessary from the political dimension of the components of internal authority, Islamic ideals and values, administrative-organizational perspective, based on justice and spirituality and individual dimensions of the political development model as explanatory components. The political model of progress should be emphasized the most, and major reforms and revisions should be made.

    Keywords: Political Development, political thought, Explaining the Model of Political Development, Islamic-Iranian Political Model of Progress
  • Mohammad Davand *, Mohsen Eslami Pages 55-87
    Purpose

    Studies show that the narratives of non-indigenous security schools about the origins of ISIL's threats in the Islamic world are ineffective. So, it is necessary to know the exact pattern of ISIL's behavior in the Islamic world based on a local theory.

    Methodology

    The main method of the present study; Deductive and its approach is critical and analytical. The method of data analysis is also qualitative.

    Findings

    Now the question is, why can't non-indigenous security schools recognize the origins of ISIS threats in the Islamic world? And how does the system of dominance Theory (presented by Ayatollah Khamenei) identify these threats? The author argues that Western security schools are incapable of this because of their connection to humanism, power, and the specific geopolitics of their thinking.

    Rsult: 

    In contrast, the System of dominance theory with a monotheistic worldview, in spite of any particular consideration of power and with an indigenous approach, regulates the causes, methods and goals of ISIL in the Islamic world. In this regard, the causes of ISIL's threats are in sharing ISIL's interests with the leaders of the system of dominance. (Marginalizing the pattern of resistance).

    Keywords: ISIS, Threat, Neorealism, Copenhagen
  • Jahandar Amiri *, Ardeshir Zabolizadeh, Mahmoud Allah Yari Beik Pages 89-107
    Aim

    From the point of view of the late founder of the Islamic Republic, Islamic Parliament One of the basic forces of the country Which has Position very important And top the institutions of the country to interpretation This research seeks to formulate a model and index of representation of the level of the Islamic Revolution based on the views and opinions of Imam Khomeini (RA), an issue that in addition to its inherent importance, is of great importance and path-breaking in the current conditions of the Islamic Republic.

    Method

    The method used in this research, in addition to documents and libraries, is content analysis, which is a kind of qualitative method.

    Findings

    Presenting a schema and model of themes and characteristics of the representative of the level of the Islamic Republic, which is a summary of the research findings, is the most important finding and achievement of this research.

    Results

    Including the results of research in introducing the main indicators of the representatives of the Islamic Revolution, in the functional dimension of the effort for the country's independence, dealing decisively with any mistakes, addressing the situation of the deprived and oppressed, in the political dimension of trustworthiness, Resisting the deviants and in the economic dimension is paying attention to the oppressed, fighting aristocracy and corruption. 

    Keywords: Imam Khomeini, balance candidate of Islamic Revolution, Analysis Thematic
  • MohamadAli Nazary *, Yahya Fozi, Seyyed Sadroddin Mousavi, Abaas Keshavarz, Zahra Masjidi Pages 109-133

    During the last four decades, Imam Khomeini's thought and the ideals of the Islamic Revolution have influenced the Islamic world and in some countries have led to the formation of Islamic movements. Most of the researches have focused on identifying movements in the field of West Asia and The field of East Asia and descriptive and strategy-oriented research has received less attention from researchers. Indonesia, with a population of 200 million, has a geopolitical and geostrategic position and will play a key role in the future of the world. Islamic movements, especially Shiites, were revived in this country under the influence of the Islamic Revolution and the ideas of Imam Khomeini; The two Shiite organizations, Abi and Ijabi, are active as the two main representatives of Shiite thought in this country. Due to the lack of written sources and official documents by means of interviews and questionnaires from the officials of these two organizations, Iranian officials, etc., this study tries to collect data and within the framework of SWOT analysis and with a quantitative and qualitative approach to this Answer the question: What are the strategies (strengths, weaknesses, opportunities and threats) of spreading Imam Khomeini's thought in strengthening moderate Islam in the two Shiite organizations of Abi and Ejabi in Indonesia? The results of the research show that the strengths include the characteristics of Imam Khomeini's leadership and ... weaknesses include the lack of proper needs assessment to explain and interpret it in Indonesia, lack of access to the works of Imam Khomeini (ra) and ... Opportunities: include a positive reaction of Sunnis to To Iran and Imam Khomeini (ra) and .. Threats: includes the spread of a wave of Shiism by dissident groups and ...

    Keywords: Imam Khomeini's Thought, Moderate Islam, Indonesia's Blue, Positive Shiite Organization, SWOT analysis
  • Mohammad Shafiee Far, Ali Mohammadi Masiri * Pages 135-155

    Target: 

    The relationship between government and social forces has always been an important issue in political sociology. Indeed, within the structure of society, social and political forces are on the one hand in competition with other parallel groups that may have conflicting interests, and on the other hand are in conflict with the government for greater sources of power and wealth. During the conflict, the establishment of a democratic or non-democratic institution within the government determines what tools and methods the social forces use to fulfill their demands. Accordingly, the present study shows the effect of the institutional structure of the second Pahlavi government on the movement of politics and, consequently, the formation of the Islamic Revolution of Iran and also explains how the construction of a closed and limited institutional state leads the socio-political forces to the conclusion that they pursue their struggles for profit outside the limited institutional framework and in an uneasy manner.

    Research Methodology

    The present study is fundamental in terms of type and descriptive-analytical in terms of method, and information and data have been collected in the form of documents-libraries and then using the conceptual and theoretical framework of "political institution Samuel Huntington" Data Analysis.

    Findings

    The structure and nature of the second Pahlavi government; That is, the characteristics of bureaucratic authoritarianism, its neo-patrimonial aspect and rentier, prevented the creation and growth of an appropriate efficient and democratic institution for formulating, managing and controlling social conflicts and meeting the demands and expectations of social forces and groups.

    Conclusion

    Closing and restricting the institutional structure in the second Pahlavi government has been the most important factor in strengthening political violence and political movements against the established regime and laying the groundwork for the formation of the Islamic Revolution.

    Keywords: Islamic Revolution, Institutional construction, Political Participation, Political Violence, second Pahlavi
  • Hosean Arjini Pages 157-178
    Objective

    The behavior of political currents as a factor of normalization and abnormality in society has always been a concern of thinkers. Scholars have believed in different ideas to create a desirable action in political currents; But the divergence in theories is a reason for their inefficiency in assimilating the behavior of political currents with the social system. Certainly, the intellectual outcome of political currents is crystallized in their behavior. Therefore, the intellectual construction of political currents on relations in line with the political community is of great importance for the emergence of desirable political behavior. The idea of ​​waiting as a strategy in optimizing the action of political currents has the capacity to intellectually organize political currents to create a desirable Islamic society; Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of the theory of expectation on the functioning of political currents to create a desirable Islamic society.

    Research Methodology

    This article uses the library method and descriptive-analytical approach to the effect of the theory of expectation on the functioning of political currents in creating a favorable Islamic society.

    Results

    Based on the theoretical framework derived from Imam Khomeini's three-layered view of human beings (insight, tendency, action), this study achieved that the culture of expectation can be in the dimensions of insight (intellectual foundations), tendency and value (ethics). ), And organize the action (behavior) of political currents.

    Conclusion

    The category of expectation in the software dimension (insight and tendency) to provide intellectual cohesion, commitment to ethical components in political action, desirable political motivations, social hope and creating a spirit of patience and endurance, and in the hardware dimension (action) to social control, It deals with political socialization, interaction with the political system, social solidarity, desirable political participation and political stability in the social system.

    Keywords: Theory of expectation, political system, political currents, Islamic society, political thought
  • Asghar Eftekhari, MILAD MOVAHEDIAN * Pages 179-199
    Objective

    The discussion about contemporary elements in the legitimacy of the Velayat-e-Faqih government became more and more widespread in the agricultural scientific community after the Islamic Revolution. Scholars have done more research on the views of the late Imam Khomeini in this regard and less on the views of other landlords in this area, such as Ayatollah Mahdavi Kani. If the authors of this study aim, you will find the answer to the question, what are the effective elements in the legitimacy of the government of Velayat-e-Faqih from the perspective of Grand Ayatollah Mahdavi Kani?

    Research Research Method

    In order to answer the written question, the method of content analysis and reference to library resources is used.

    Findings

    The findings of the research indicate that Ayatollah Mahdavi Kani considered the legitimacy of the government of a just jurist with prudence and insight of leadership to be dependent on two factors; Divine appointment at the stage of potential guardianship and victory of the people at the stage of actual guardianship.

    Conclusion

    Ayatollah Mahdavi Kani's opinion on the legitimacy of the Velayat-e-Faqih government is completely under none of the three theories of limited appointment, pure election and appointment-election (in its conventional sense) if the position of the people in this legitimacy is not accepted. In the place of choice that Nusrat used. 

    Keywords: Divine Appointment, Ayatollah Mahdavikani, Political Legitimacy, Acceptance, Velayate faghih